Bikefreak verslag 2015 editie

Afgelopen zaterdag 12 september werd op Recreatiepark ’t Zand voor de eerste maal een 6-uurs MTB Race gehouden. Om 11 uur stonden ruim 150 deelnemers aan de start in 3 categorieën, te weten solo, duo en teams. Stichting MTB ’t Zand had een werkelijk schitterend parcours van 6 km uitgezet met alleen maar natuurlijke obstakels.

Er was voldoende ruimte om te passeren, een ruime wisselzone en ook de verzorging van de deelnemers was prima in orde. Voor de solorijders was er een apart tent ingericht. Verder gratis fietsreparatie. Alles was gedaan om het de renners zo aangenaam mogelijk te maken.

Teams

Bij de teams ging de strijd tussen MTB team Rings Goirle en het Belgische NODRUGS ATB team. Uiteindelijk trokken de Belgische mtb-ers aan het langste eind. Ruim 170 km in 6 uur. Hoe zo hard gereden. De snelste ronde werd in 12 minuten en 10 seconden afgelegd.

Duo’s

Hier waren het 2 duo’s van BOM Ventoux (de gebroeders Jacobs tegen Lommers/Van Kuijk) en de renners Van der Veeken en Bergmans van WV Tourmalet die de dienst uitmaakten. De gebroeders Jacobs moesten hun meerdere erkennen in Marcel Lommers en Geert van Kuijk. WV Tourmalet werd in dit geweld knap 3e.

Solo

14 ronden lang reden Guus de Graauw en Wim Verheijen samen op kop. Met nog een 3 kwartier te gaan leek Guus de Graauw de beslissende demarrage ingezet te hebben. Hij pakte snel een minuut, maar had niet meer gerekend op diesel Harald Mijnsbergen (ook BOM Ventoux). In de voorlaatste ronde ging hij de uitgeputte De Graauw voorbij en won met 24 seconden voorsprong na 156 km wedstrijd.

Bij de prijsuitreiking alleen maar blije gezichten. BOM Ventoux won zowel bij de solo’s als de duo’s. Helaas had de organisatie geen rondemiss, maar de “blonde snol” was een prima vervanger. De gratis friet (nu eens geen spaghetti) voor alle deelnemers ging er in als koek.

Zowel de winnaars bij de teams, duo’s als solorijders kregen van hoofdsponsor Capital at Work een gratis startbewijs voor 2016.

Datum 2016

Noteer alvast in je agenda om het zeker niet te missen. Zaterdag 10 september 2016 de 2e MTB RACE 6 uur van ’t Zand. Een nieuw MTB-evenement is geboren.